Wandelen in de Eifel

Zaterdag 13 augustus 2011:

Aankomst in Gemünd (Haus am Salzberg), installeren, stadje verkennen, eten bij lekkere döner in de hoofdstraat. Dan over het bruggetje in het Kurpark steil hoog wandeling T7 naar het gehucht Wolfgarten. Na een verfrissing in het hotel-café naar de Feuerwachtturm (Eifelblick) en vervolgens T7-kurz naar Gemünd terug. Afstand: 5 km. Net voor het dreigende onweer aankomst in het hotel. Bijzonder lekker gegeten en aangename avond in de Gaststätte. ’s Nachts felle regen.

GemündOngelukkige hazelwormGehucht Wolfsgarten, zicht op KermeterAfdaling T7 naar Gemünd

Zondag 14 augustus:

Na stevig ontbijt en voorzien van de nodige regenkledij aangepikt op de Eifelsteig Etappe Gemünd-Kloster Steinfeld. In de warme miezerregen tot Olef. Om 12 uur verfrissing in plaatselijk café van dit mooie Eifeldorpje. Na een uurtje (felle regen intussen) opnieuw aangepikt op de Eifelsteig tot aan de afslag naar de Wackerberg Schutzhütte (opletten: is niet aangeduid; op de top naar links (521 m) en na 500 m kom je de hut tegen). Intussen is de regen helemaal verdwenen. Vanaf daar wandelweg 6 volgen naar Gemünd met eerst nog een mooie “Eifelblick”; in het zonnetje. Afstand: 11-12 km, best pittige wandeling. Aankomst in plaatselijk Café rond 3 uur. Na Kaffee und Kuchen terug naar het hotel, siësta, avondeten en lange, gezellige avond in de Gaststätte.

OlefDe OlefStukkenAan de WackerbergschutzhütteAfdaling naar GemündEifelblick, GemündEifelblick, GemündOleftalAfb 00013Afb 00014

Maandag 15 augustus: (geen feestdag in Duitsland)

Na het ontbijt uitchecken en met de auto’s naar Rurberg voor een wandeling rond de Obersee. Schitterend weer vandaag. Vertrek over de stuwdam naar de Urfttalsperre (4 km) Comfortabel wandelpad dat je af en toe moet delen met fietsers. Aan de Talsperre mogelijkheid tot eten, drinken, WC en kade voor wie met de boot naar Einruhr verder wil. Eens de dam over, steile afdaling tot op het waterniveau en verder over comfortabel wandelpad naar Einruhr (7 km). Vermits “Zur Post” gesloten was op maandag, gegeten in hotel-restaurant “Alt-Einruhr”. Na het eten de keuze tussen laatste boot (17 uur) of verder te voet langs het meer naar Rurberg (4 km): zeer mooi panoramapad. Totale afstand 15,5 km, zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Nog even nagenieten van het mooie eifelweekend in het Ufercafé en dan huiswaarts.

OberseerosenLekker zonnetjeHeerlijk zonnetjeUrftstaumauer OberseeNaar EinruhrNaar Rurberg

Advertenties

2 Reacties op “Wandelen in de Eifel

  1. Bedankt voor je reactie, Ad.

  2. heel mooi dat je zo kunt reageren op zo’ n tripje, en de schoonheid ook ziet.
    Om wat jij wilt laten zien woon ik in de Eifel!!
    Super
    Ad http://www.rolling-vista.com

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s