Einruhr-Rurberg-Urftstaumauer-Wollseifen-Einruhr

Tocht: 16-17 km
Datum: 20 augustus 2011
Weer: zonnig en warm
Stilte: 4,5/5 (in ’t weekend veel motoren)

Aankomst aan Café Zur Post. Na een lekker stukje Schwarzwälder steken we de brug over de Obersee over en wandelen langs het panoramapad op de oever naar Rurberg (4,1 km). We drinken iets in Rurberg en steken de stuwdam over om verder over het fietspad naar de Urftstaumauer te gaan (4,3 km). Daar kan je evt. het bootje terug nemen naar Einruhr (vertrek elk vol uur) en nog iets eten en drinken. De weg klimt dan steil naar de Wüstung Wollseifen, dicht bij Ordensburg en Camp Vogelsang. Van het oorspronkelijke dorp staan enkel nog het kerkje, een schooltje en een elekriciteitskabine overeind. Wel bouwde het Belgisch leger een spookdorpje om er huis-aan-huis gevechten te oefenen. Via de Hoofdstraat gaan we over het hoogplateau naar Einruhr. Prachtige vergezichten op het voormalig oefenterrein voor tanks. We nemen de kortere weg die door het bos steil daalt tot boven Einruhr waar we opnieuw op mooie uitzichten getracteerd worden. Boven het dorp volgen we de Eifelsteig tot aan Café Zur Post waar we nog genieten van bijzonder lekker eten.

Waarneming: hagedissen, eigenaardig genoeg geen roofvogels, aalscholvers, massa’s schapen op de hoogvlakte. Hele mooie wandeling.

Einruhr-RurbergOberseeRurberg-UrftstaumauerToren VogelsangRichting WollseifenRichting WollseifenKerkje WollseifenRichting EinruhrAfdaling naar EinruhrBoven Einruhr (Eifelsteig)

Advertenties

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s