Torre Picada (162m) in Port de Soller

Afstand: 8 km (heen en terug)
Datum: 5 augustus 2012
Weer: heet (34°C), licht bewolkt tot zonnig

Ervaring: Een korte tocht vandaag. s’ Morgens langs het pittoreske tramstationnetje (nu pizzeria) van Port naar de vissershaven en rechtsaf in de Camí del Cingle; volg deze asfaltstraat tot Hotel Port de Soller waar je een mooie doorkijk in de rotsen hebt naar de Middellandse zee. Blijf de baan volgen tot voorbij een superhotel van de hoogste categorie. Nadien daalt de weg en in een rechtse haarspeldbocht begint links een karrenpad naar boven. Het pad slingert tussen olijfbomen naar boven.  Rechts van een gesloten poort merk je een trapje dat enkel wandelaars toegang geeft tot het privé-domein van de Torre. Volg de geitenpaadjes (geen aanduidingen) naar boven en uiteindelijk kom je aan de toren.

   

        Deze uikijktorens staan overal langs de westkust  op zichtafstand van mekaar (om te waarschuwen voor piraten). De bekendste is misschien de Torre de ses Animes in Banyalbufar die je ook kan beklimmen. De deze is gesloten maar je hebt er prachtige vergezichten naar de noord- en zuidkust. Het gebergte rechts van je is de Balitx (578m). Langs dezelfde weg terug.

Advertenties

5 Reacties op “Torre Picada (162m) in Port de Soller

  1. Prachtig, je doet me echt verwateren. Ik denk dat ik volgend jaar toch eens een wandelvakantie in het buitenlang ga doen en wie weet wordt het wel Mallorca.

    • Thanks; als je het tijdstip kan kiezen, neem dan niet juli/augustus, maar het voorjaar; de hitte is echt niet te onderschatten voor noorderlingen als wij. Zelf was ik bv. blij dat ik de tocht naar de l’Ofre niet alleen hoefde te ondernemen maar met 2 straffe kompanen. De 2 andere tochten waren op dat punt geen probleem (niet zo hoog en er passeert volk genoeg).

  2. Guido neiiiin, was sind das für herrliche Aufnahmen. Da möchte man ja sofort aufbrechen um ganz schnell dort zu sein 🙂

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s