Herentals – Bobbejaanland – Herentals

Komiakwandeling
GR Kempen en wandelknooppunten Kempense Heuvelrug
Afstand: 17 km
23 februari 2013
Wandeltijd: 11.15 – 15.30
Weer: -4°C, bewolkt, lichte sneeuwval, ijzige wind

Kleine Nete
Voor het tweede jaar organiseert het St-Jozefscollege van Herentals tegen een kleine vergoeding voor het goede doel een Komiak-wandeltocht. Gezien het gevorderde uur en de ijzige wind zetten we er stevig de pas in. Via de wijken Spaans Hof en Kapelleblok verlaten we Herentals en stappen de Netevallei in voor een mooie wandeling richting Bobbejaanland. Langs de Nete en enkele oude zijarmen gaat het vervolgens naar Schoutenheide. Er zijn hier grote landschaps-herinrichtingswerken bezig en het is een beetje triest om zien hoe met zware voertuigen diepe sporen in de bosbodem gemaakt zijn. Kan dat echt niet op een andere manier?!  Op de GR Kempen passeren we het Schoutenven en vervolgens het Moerven. Wat later komt camping Korte Heide in zicht en het pretpark Bobbejaanland. Hier is een taverne maar we steken de Netebrug over en bestellen een lekkere erwtensoep in Café De Nete. Dan volgen we de linkeroever terug naar Herentals. We zien de eerste kievitten van het jaar en kunnen van dichtbij een buizerd waarnemen. Onderweg doorkruisen we nog de natuurgebieden Olens Broek, Langendonk en De Hellekens. Uiteindelijk steken we tevreden over de wandeling de voeten onder tafel in de gezellige drukte van de Komiakbeurs.

Wandelkaart           Wegbeschrijving

10 Reacties op “Herentals – Bobbejaanland – Herentals

 1. Herentals hebben we tot nu toe nog nooit aangedaan op een GR traject. Het dichtste bij kwamen we in Noorderwijk op GR 5. Je foto’s tonen nochtans mooie natuurgebieden, compleet met vlonderpaden die er wel nodig lijken te zijn. Passeert streek GR Kempen daar nu ook niet?

  • Helaas niet, streek-GR Kempen blijft op de Kempische Heuvelrug (ook een aanrader trouwens), terwijl die vochtige natuurgebieden op de andere oever liggen. Een verbindingsbrug over de Kleine Nete (onder de spoorbrug) moet beide gebieden in de toekomst met mekaar verbinden, maar wanneer?!? (Ze had er eigenlijk al moeten liggen). Het knooppuntensysteem is intussen wel geoptimaliseerd; misschien een alternatief voor een GR-wandeling? 😉 Het vernieuwde tracé van de GR5 intussen zou Bouwel en Noorderwijk rechts laten liggen en Grobbendonk met Herentals en Olen verbinden. Ben benieuwd.

 2. mach das mal Guido, dass müßte unter gadgets sein , bin mir aber nicht sicher

 3. Wieder mal herrliche Bilder, gefällt mir sehr gut die landschaft 🙂

  Nur Suppen jeglicher art mag ich nicht, dieser aufgeweichter schlapprige kram, finde ich nicht apetittlich

  Guido, ich habe in einem anderen Blog auch von WordPress gesehen, das man ein Translate tool installieren kann?Das wäre doch mal was, so könnte auch jeder verstehen was du schreibst 😉 Ist nur ne idee

  LG Markus

 4. Hallo Guido, mit dieser Tour würde ich vieleicht meinen Sohn noch zum wandern bewegen können. Er ist der absolute Freizeitparkfan und ein Abstecher in den Park könnte man ja einbauen 🙂
  Liebe Grüße aus Merzenich
  Frank

 5. Und wieder Zeit für eine Erbsensuppe? 😀
  Schöne Fotos trotz bedecktem Himmel, vor allem von meinen Lieblingstieren, den Pferden 🙂
  Noch einen schönen Sonntag wünsche ich dir
  Elke

  • Erbsensuppe im Winter ist doch was Köstliches 🙂 Fotos sind recht dunkel geraten, weil es eigentlich – was man nicht auf den Bildern sieht – die ganze Zeit geschneit hat.
   Ich probiere jetzt mal Deinen Tipp mit der tiled gallery…Wunderbar, hat geklappt! Vielen Dank, Elke.

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.