Brouwerijwandeling Wilderen (St.-Truiden)

Datum: za 11 januari 2014
Traject: Luswandeling St.-Truiden-Wilderen, 8,5 km
Bron (met PDF beschrijving en GPS-track)
Wandeltijd: heen 1 uur, bezoek brouwerij, terug 50′
Weer: zonnig, frisse wind, 7°C
Stilte: 3/5 (tussen Tienseweg en Zoutleeuwsesteenweg)

Afb 00003

Toen we enkele weken geleden een lekkere tripel Kannunik voor onze neus hadden staan, rijpte het idee om de brouwerij in Wilderen met een bezoek te vereren. Op het internet vonden we een geschikte wandeling die vertrekt aan het station van St.-Truiden. De brouwerij zelf ligt ongeveer in het midden van de wandeling. Het traject is niet bewegwijzerd. Onderweg ontmoet je telkens opnieuw de tekens van de GR 564 (Kempen-Condroz), een rood bloemetje en een oranje bolletje. De PDF geeft meer uitleg en hier is de track van onze eigen versie.

Het stopt net met regenen als we (gratis) parkeren aan het station van St.-Truiden. Via een tunneltje lopen we onder de sporen door om aan de overkant al snel de bebouwing achter ons te laten. Waar het parcours splitst, beslissen we omwille van het late uur linksaf te slaan langs een fruitboomgaard met schapen. Dit gedeelte verloopt door weides en beemden en is grotendeels onverhard. Je moet 2x de drukke Tienseweg over en de smalle holle weg naar Wilderen wordt ook druk bereden. De brouwerij zelf is bijzonder mooi gerestaureerd en biedt in het weekend een rondleiding aan om 15 uur. De gelagzaal zelf is prachtig met veel eikenhout en lekkers van de meesterbrouwer.

De terugweg is grotendeels verhard maar loopt door fruitboomgaarden en een rustig, lichtjes glooiend weidelandschap terug naar het station; dit stukje is ook korter, wat na een brouwerijbezoek misschien niet slecht is 😉

Niet geschikt voor kinderwagens, wel voor vrienden- en familiegroepen. Een aangenaam tussendoortje. Tot slot nog enkele foto’s (op de terugweg werd het te donker voor foto’s):

Advertenties

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s