Streek-GR Kempen: Etappe 2 Tielen – Turnhout

Datum: 16 februari 2014
Traject: Tielen (B) – Turnhout (B):  26  km
Topogids: Streek-GR Kempen (2012)
Wandeltijd: 10.10 – 16.10
Weer: afwisselend bewolkt, steeds bredere opklaringen, 9°C, frisse bries
Stilte: 3/5

Afb 00003

Toevallig goede vooruitzichten na een stormachtige zaterdag. Het station van Tielen is niet ver en iets na tien uur vertrek ik aan de overkant van het perron. Het zonnetje schijnt en er staat een frisse bries.

De eerste kilometers lopen door wat eentonig landbouwgebied maar de rest van de etappe biedt toch voldoende afwisseling. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de passage aan de watermolen van Tielen, door het historische centrum van Gierle (met o.a. borstbeeld van zanger Louis Neefs), de passage door eenzaam landbouwgebied richting snelweg, de Konijnenberg in Vosselaar, langs de Looypaal en de bossen rond Filipkes Vijver. De uitgestrekte dennenbossen aan het recreatiedomein Lilse Bergen liggen bezaaid met buitenverblijven waarvan de eigenaars ooit de ambitie hadden om in een bos te gaan wonen, om vervolgens alle bomen rond hun huisje te rooien… Rare jongens, die Belgen.

In café ’t Bergske in Vosselaar proefde ik een lekkere “paus” (brouwerij De Schelde). Tevoren op de Konijnenberg was de voltallige chirojeugd van Vosselaar aan het ravotten en kreeg ik zin om de attente leiding stuk voor stuk voor hun inzet te gaan feliciteren. Mooi toch dat nog zo veel jongeren zich belangeloos inzetten voor onze kinderen. Bij het binnenlopen van Turnhout, tenslotte, loop je door een mooi gerestaureerde historische arbeiderswijk en zo naar het station, van waar mijn volgende etappe begint.

Mijn Foto-Album 

 

4 Reacties op “Streek-GR Kempen: Etappe 2 Tielen – Turnhout

  1. Hallo, wij zijn eigenaar van de watermolen van Tielen en zagen deze mooie foto van onze woning, kunnen we deze digitaal van u bekomen, en wat is hiervoor de prijs.
    dank bij voorbaat
    D.Boschmans

  2. Aber Elke, ich hab den Bericht noch gar nicht geschrieben und er gefällt dir schon 😉

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.