Streek-GR Hageland: Drieslinter – Ezemaal

Datum: 24 feb 2014
Traject: Drieslinter-Ezemaal: 13 km
Topogids: Streek-GR Hageland (2009)
Wandeltijd: 11.10 – 14.30
Weer: zonnig, frisse zuiderwind,  13°C
Stilte: 4/5

Afb 00014

Verrassend mooie tocht op de grens tussen het Hageland en de weidse velden van Waals-Brabant. De vorige tocht op de SGR-Hageland is intussen een hele poos geleden maar het belooft mooi weer te worden en dus parkeren we omstreeks 11 uur aan de kerk van Drieslinter. Geen gedoe met openbaar vervoer vandaag; het is zondag en dan kan je ’t schudden.

We steken een eerste keer de Kleine Gete over en lopen over het modderige oeverpad naar het zuiden. Al vlug wijkt de bewegwijzering af van de GPS-track en van de topogids. We lopen weg van de Gete om via rustige landbouwwegen door lichtgolvend terrein verder zuidwaarts te trekken, in een boog om Wommersom heen. Op een lang gerokken ouderwets kasseiweggetje hoog boven de velden bieden 3 boksende hazen een enig schouwspel. Hier en daar zien we de eerste bloemetjes op beschutte plekken (blauwe ereprijs, witte meiklokjes, geel speenkruid) en boven ons roepen verscheidene buizerds. We zijn intussen terug op het oude spoor, zijn de drukke N3 Tienen-St-Truiden heelhuids overgeraakt, de Koningsmolen in Eliksem gepasseerd en stoten in Ezemaal terug op de Kleine Gete. Een avontuurlijk paadje langs de Gete (vol klemmen tegen muskusratten) brengt ons naar Ezemaal. Het tunneltje onder de sporen komt uit op een ouderwets baancafé inclusief exotische naam; we worden er vriendelijk ontvangen door een tweetalig echtpaar (we zitten hier op de taalgrens, tevens grens Vlaams-Brabant – Waals-Brabant), drinken er een frisse pint en zien O.H.Leuven onderuitgaan tegen Brugge. Even verder staat auto nr 2 op de parking aan het station van Ezemaal.

Deze korte wandeling krijgt van mij een hoge score qua stiltebeleving en afwisseling. Op weekdagen is een combinatie met openbaar vervoer haalbaar of je kan auto+fiets combineren. We kijken al uit naar het volgende (eveneens korte) traject: Ezemaal-Hoegaarden via Waals-Brabant.

Foto-album

Advertenties

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s