Citytrip Amsterdam

Datum: 3-4 april 2014
Weer: donderdag schitterend lenteweer (> 20°C), vrijdag zwaar bewolkt, frisser
Hotel: Casa400.nl

Afb 00003

Reizen was vroeger niet vanzelfsprekend, ook niet met één inkomen. Vandaar dat ik, eind-vijftiger, voor de eerste keer in mijn leven in Amsterdam kom. Ligt het aan het schitterende lenteweer, aan de gezellige drukte – de charme van de stad bekoort me meteen. In onderstaand bericht stel ik even het programma voor met vooral veel foto’s:

Verblijven doen we in het moderne hotel Casa400, dicht bij de invalsweg. Het personeel is bijzonder vriendelijk, het ontbijt een droom, de kamers ruim en licht. Het centrum bereik je vlot met de metro of met tramlijn 12 vanuit Station Amstel. Wij kochten een tramkaartje voor 24 uur (7,5 €).

Onze verkenning begint aan het Centraal Station waarna we de Damrak inlopen, langs de Beurs (in de Gouden Eeuw de grootste ter wereld) naar de Dam, met het Nationaal Monument, het Paleis en de Nieuwe Kerk. Tijd voor een bakje koffie:

Afb 00001 Afb 00002

Om 14 u hebben we afgesproken bij Yellow Bikes in een zijstraatje van de Niewendijk voor een geleide fietstocht door het oude centrum van Amsterdam.

Na de fietstocht lopen we doorheen het Centraal Station naar de kade waar we het gratis pontveer nemen (Buiksloterwegveer) over het IJ. Het ultramoderne Eye-filmmuseum biedt naast cinemazalen en een filmbelevenisruimte een schitterend terras met zicht op het water.

’s Avonds staat nog een concert in De Brakke Grond op het programma met de winnaars van Humo’s Rock Rally. De vele terrasjes in de theaterbuurt zitten op deze lauwe donderdagavond gezellig vol.

Na een korte nacht en een overheerlijk ontbijt trekken we met tram 12 naar het Museumplein. Wij kiezen niet voor het Rijksmuseum, noch voor het Van Goghmuseum maar voor het Stedelijk Museum (De Badkuip) waar we naast de vaste collectie van moderne schilderkunst 2 hooginteressante tentoonstellingen bezoeken: JEFF WALL (Tableaux Pictures Photographs 1996-2013) en MARCEL WANDERS (25 jaar vormgeving). Dat  werd dus een esthetische ervaring zonder weerga. Ik heb nu al zin om terug te gaan:

(omwille van mogelijke problemen met auteursrechten heb ik de foto’s uit de vaste collectie verwijderd)

Lunchen doen we op het Leidseplein en dan trekken we te voet richting Jordaan, kris-kras langs de grachten en de winkelstraatjes. Een terrasje in de Jordaan mag natuurlijk niet ontbreken. Veel plezier met het plaatjes kijken 😉

Advertenties

2 Reacties op “Citytrip Amsterdam

  1. Viele sehr schöne Fotos von einer sehr abwechslungsreichen Tour, hast du hier eingestellt.
    Hach träum in Amsterdam war ich so lange nicht mehr.

    Liebe Grüße an euch
    Elke 🙂

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s