GR 12 Lier – O.L.V.-Waver

Datum: 21 juni 2016
Traject: Etappe 6  Lier – O.L.V-Waver 13 km
Topogids GR 12 Amsterdam-Parijs Deel Vlaanderen & Brussel, 2016
Wandeltijd: 12.20 – 15.30
Weer: regenachtig, 20°C
Stilte:  2/5

Begijnhof van Lier

Begijnhof van Lier in de regen

Zoals je op de overzichtskaart hieronder kan zien, blijven er nu nog 3 etappes tot Brussel, dan zit het Vlaamse deel van GR 12 er op. De etappe van vandaag is een korte overgangsetappe. Eerst loop je door het prachtige begijnhof van Lier (Unesco Werelderfgoed),

GR12004

dan over de dijk van de Nete en het Netekanaal langs het natuurgebied Anderstad. Bij dit rotweer toont zich geen enkele van de vele reigers in dit gebied, hoogstens een aalscholver.

GR12006

Na de kanaalbrug duikt GR 12 het groene landbouwlandschap rond Lier in en zoekt zijn weg over aardappelvelden en graspaden naar het volgend natuurgebied Brede Zeyp.

GR12008

Daarin verscholen light ook het Fort Koningshooikt. Als je de gracht met de vissershutjes wil zien, moet je even een ommetje maken. Her en der ontmoet je een bunker die de KW-linie (Koningshooikt-Waver) moest helpen beschermen. Intussen regent het niet meer en lopen collega Greet en ikzelf een stap sneller om niet opgegeten te worden door de muggen in het bos.

GR12013

GR12010

Een fietspad brengt ons langs serres (niet vergeten dat de Katelijnse  tuinbouwveiling de grootse coöperatieve groenteveiling van Europa is) en opnieuw een bunker naar O.L.V.-Waver. Het eerste wat daar opvalt, zijn de statige gebouwen van de Ursulinenschool. Op het driehoekige dorpsplein trekken de lindeboom met dorpspomp, het neogotische gemeentehuis en de mooie kerk onze aandacht. Rechtover de kerk lessen we de dorst in een gezellig volkscafé.

GR12016

Voor deze tocht nam ik eerst de trein tot in Lier – vanuit O.L.V.Waver rijden bus 510 en 511 regelmatig naar het station van Heist-op-den-Berg. De bus had wel een kwartier vertraging en stond in Putte ongeveer 10 minuten voor de lichten aan te schuiven. Hou daarmee rekening als je nog een trein moet halen.

Link naar foto-album

 

 

Advertenties

Een Reactie op “GR 12 Lier – O.L.V.-Waver

  1. Alweer de moeite zo te zien.

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s