Rondje Beerzel

Wo 6 juli 2016
Rondje Beerzel (van PASAR), 13 km
Bewegwijzering: geen
Aard van de weg: asfaltwegen, graspaden en veldwegen.
Vertrekpunt: Sint-Remigiuskerk van Beerzel, deelgemeente van Putte. Er is voldoende parkeergelegenheid: ‘Hoogstraat 25, Beerzel’.
Kinderwagens/rolstoelen: niet geschikt voor buggy’s, kinderwagens en rolstoelen.
Horeca: Op het parcours zijn er geen drankgelegenheden (tenzij een hengelclub)
Stilte: 3/5

RondjeBeerzel001

Vandaag een tocht dicht bij huis maar toch onbekend. We parkeren aan de kerk van Beerzel, stellen de GPS in en lopen de verkeerde richting in (tegenwijzerzin). Achteraf gezien een goede beslissing want zo komt het hoogtepunt laatst en het saaiere einde eerst. Het duurt een poos vooraleer we de woonstraten van Beerzel verlaten en linksaf een paadje kiezen door de bomen.

RondjeBeerzel001

Over al te veel beton en asfalt gaat het over landelijke verkavelingswegen van gehucht naar gehucht.

RondjeBeerzel002

RondjeBeerzel004Aan het einde van de Paalstraat willen we linksaf en naar de grote vijver maar de weg er naartoe is afgesloten. Een behulpzame buurman stuurt ons een eindje terug en dan een wegje links langs een grote haag waardoor we alsnog langs de vijver komen. Op en boven deze privé-vijver heel wat vogels.

RondjeBeerzel005

RondjeBeerzel006

De lange Grasheideweg brengt ons nog steeds landelijk naar de buitenwijken van Schriek maar maakt nog voor het centrum een ruime bocht. In de Pachterslei stellen we aan een automaat met blauwbessen vast dat we geen gepast geld hebben om een bakje vitamines uit de kast te halen. Even verder aan een hoeve buigt de track rechtsaf door een afgesloten paardenwei… De plassen ontwijkend komen we er toch langs en stellen vast dat vanaf dit punt deze tocht toch een stuk interessanter wordt.

Op de oprit van een gerestaureerde hoeve worden we teruggefloten door de eigenaar die ons het bijna onzichtbare weidepaadje aanwijst waar we langs moeten. Even later passeren we een kapelletje en een mooi laantje met geurende lindebomen dat naar een visvijver voert. Er is een wedstrijd aan de gang en het café met buitenterras is open: tijd voor een welgekomen verfrissing.

De hengelaars halen om de minuut een vis boven die in een schepnet wordt bijgehouden voor de weging na de wedstrijd. Wij wachten niet zo lang en trekken om een mooie hoeve met gracht verder.

RondjeBeerzel011

Voorbij de Pelgrimhofstraat passeren we zijdelings het Speelbergenbos (Kempisch Landschap)

RondjeBeerzel012

om dan onmiddellijk het fraaie domeinbos van het Pelgrimhof binnen te lopen.

RondjeBeerzel013

Domein Pelgrimhof

Een mooie kasteeldreef (zie bovenste foto) brengt ons naar de eerste huizen van Beerzel. Via de Hollestraat en de sterk klimmende Hallaarweg bereiken we dan Beerzelberg (51,6 m), een klein natuurgebiedje dat erg te lijden heeft gehad onder jarenlange recreatie. Van hieruit is het nog een boogscheut naar de kerk van Beerzel. Leuke tocht bij heerlijk wandelweer maar vooral … samen met mijn oudste zoon. Dit smaakt naar meer.

Mijn track: http://www.gpsies.com/mapOnly.do?fileId=vknkhfifybkrcuic

Advertenties

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s