Boshyacinthen in het Pajottenland – Neigembos, 6 km

Datum: za 21 april 2018
Neigembos (blauwe wandeling)
Kasteel van Gaasbeek
Weer: zonnig en zomers warm, 21°C
Stilte:  3/5

In Neigembos

Het ziet ernaar uit dat dit voorjaar erg kort gaat zijn; de winter duurde lang en dan leek het plots zomer en ‘kregen de blaadjes bomen’. Om van de boshyacinten te genieten, moest ik snel zijn. Het Hallerbos bij Brussel is intussen zo gehyped dat ze vrijwilligers moeten inhuren om de massa in goede banen te leiden (en manieren te leren). Ik wou mijn eega een prachtig stukje bos laten zien dat ik leerde kennen op GR 512; we zouden dat fijn kunnen combineren met de tentoonstelling “Vanity Fair” in het Kasteel van Gaasbeek. Ter afsluiting konden we dan in Sint-Pieters-Leeuw op de markt Griekse mezze gaan eten in café Marina.

Bluebells in Neigembos

Op deze zonnig-mistige zaterdagmorgen staan er amper 5 auto’s op de bosparking. Door het gebied zijn door het Agentschap Natuur en Bos 3 wandelingen uitgezet. Wij zullen de blauwe pijlen volgen tot we bijna rond zijn; dan nog even de rode pijl (= GR 510) om aan de kapel van Bevingen te gaan picknicken en dezelfde spectaculaire weg tussen de bloeiende daslook, de bosanemonen en de blauwe hyacinten terug naar boven. Hier mijn track.

Foto’s Neigembos

Kapel van Bevingen

Deze diashow vereist JavaScript.

(wordt vervolgd)

Kasteel van Gaasbeek en Tentoonstelling Vanity Fair

Na onze wandeling rijden we over smalle binnenwegen naar Gaasbeek. Het volkse café op de hoek van het marktplein is de ideale plek voor een geuze Oude Boon of een kriek van ’t vat. Nadien moet ik maken dat ik wegkom of ze bouwen de markt rond mijn geparkeerde auto. We vervolgen onze weg naar de nabije kasteelparking en lopen met tientallen weekendtoeristen door de grote dreef naar de ingang van het kasteel. Slechts enkele bezoekers betalen de steile inkomprijs voor kasteel en tentoonstelling zodat we binnen ongestoord alles kunnen bewonderen. Na ons bezoek – dat zijn prijs absoluut waard was – lopen we net als de rest om de muren van het kasteel en het prachtige park in. Ook hier veel bloeiende daslook en boshyacinten. Tientallen Brusselse families zoeken hier enkele uren ontspanning, ofwel in het park ofwel in de 2 grote tavernes aan de parking. Na ons bezoek rijden we door naar St-Pieters-Leeuw voor een Grieks hapje.

Foto’s Kasteel

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s Vanity Fair

 

9 Reacties op “Boshyacinthen in het Pajottenland – Neigembos, 6 km

  1. Ha. That brings back a (rather unpleasant) memory: “Nadien moet ik maken dat ik wegkom of ze bouwen de markt rond mijn geparkeerde auto.” Looks a lovely forest. And a zillion percent quieter than Hallerbos.

  2. Prachtig al die paarse boshyacinten bij elkaar.

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.