Saar-Hunsrücksteig: von den Sensweiler Mühlen zur Wildenburg

Do 10 mei 2017
Etappe 11B  Sensweiler Mühlen (B422) – Wildenburg (664m)
Afstand: 8,7 km (HM 440m↑ & 250m↓)
Wandeltijd: 12.10 – 15.00
Weer: zwaarbewolkt, motregen, fris
Stilte: 5/5
Website: http://www.saar-hunsrueck-steig.de
Groep: An, Georges, Liliane, Guido

IMG_8270

Start aan de B422

Bij het opstaan in ons hotel “Kristall” in Idar regent het lichtjes. Dit jaar geen Duitse deelnemers in onze groep. De blogverslagen in het Nederlands dus. Na het lekkere ontbijt vertrekken we toch naar de Wildenburg. Onderweg trekt de hemel volledig dicht naarmate we hoger klimmen naar Kempfeld. Aan de Wildenburg stortregent het. Het café gaat pas om 11 uur open. We besluiten terug te rijden naar Idar-Oberstein en de Altstadt te verkennen; de geplande tocht van vandaag zullen we inkorten. Op de Marktplatz onder de Felsenkirche gaan we een cappuccino drinken bij de Italiaan van Al Castello. We raken aan de praat en hij biedt ons een gratis parkeerplaats aan voor morgen. Prachtig, toch?!?

 

Tegen de middag lijkt het op te klaren en we vertrekken opnieuw naar de Wildenburg waar we auto 1 parkeren. Van daar dalen we af naar de B422 voor een korte trip naar onze startplaats even voorbij camping Sensweilermühlen, onze aankomstplek van vorig jaar, vlakbij de Idarbeek. Op de ruime parking proberen enkele jongemannen een vuurtje aan de praat te houden in de motregen; pul bier in de hand want het is vaderdag en dan trekken de heren van de schepping traditioneel de bossen in om zich lazarus te drinken. Liliane weet één van hen te helpen met een pleister op de snee in zijn hand en zo weten we meteen auto 2 in veilige handen.

Forstautobahn – brede bosweg naar boven

Als we de B422 oversteken, klimt meteen een brede bosweg door nat loofwoud naar boven. Er moet over een afstand van 3 km zo’n 170 m geklommen worden naar de Kirschweiler Festung (623 m). Tegen de top van deze natuurlijke ‘vesting’ verschijnen meer en meer grote kwartsietrotsformaties. Het uitzicht op de omgeving is troebel; alles hangt vol mist en lage wolken. Het is wel droog als we, gezeten op een rotsblok, onze boterhammetjes eten.

Aan de Kirschweiler Festung

Aussicht – Uitzicht

De afdaling naar de B422 verloopt spectaculair over smalle zigzaggende paadjes door het loofwoud. Een specht tamtamt dat het een lieve lust is. Onderweg zien we bordjes van de Traumschleife Kirschweiler Festung en aan de overkant van de B422 een uitgestrekte puinhelling. Eens beneden blijkt dat we daar doorheen moeten.

Langs een puinhelling naar boven

Nog steeds op een brede bosweg slingert de Steig door mistig loofbos naar een hoogte van 625 m. Pas naar het einde toe volgt een smal wegeltje door dichte ondergroei; je verwacht elk moment een everzwijn – hun wroetsporen zijn nog vers. In principe hoorde dit stuk bij het vorige traject maar daar viel vorig jaar door de hitte niet aan te denken. Nu is het fris en de beklimming is goed te doen.

De Wildenburg

Op de parking van het dierenpark Wildenburg proberen enkele enthousiastelingen zich zittende te houden op een kunstmatige stier; de DJ speelt wat troosteloze schlagers voor het schaarse publiek. Binnen in de blokhut is het gezelliger en we drinken ons eerste glas Nahe-Grauburgunder op een alsnog geslaagde eerste tocht.

Idar

Later op de avond zullen we lekker eten bij onze Italiaan van Al Castello op het marktplein van Oberstein. Ook de aangeboden wijn uit Puglia smaakt voortreffelijk. Voor morgen is beter weer voorspeld.

Mijn Track                               Mijn Foto-album

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.