SWCP Sennen Cove – Porthcurno via Land’s End

Stage – Sennen Cove to Porthcurno via Land’s End
Afstand: 11 km –  (↑  422 HM & ↓ 424 vlgs Basecamp – ↑ 470 m vlgs Southwestcoastpath.org ) – gemakkelijk
Wandeltijd: ongeveer 4 uur
Weer: zonnig, warm, 25°C, stevige bries uit het oosten
Stilte: 5/5
Website South West Coast Path
Team: Georges, Guido, Liliane

IMG_8829

Land’s End

Over de voorbereiding en het verloop van onze wandelvakantie in Cornwall, nuttige tips enz. lees je hier.

Gisteren was het heerlijk wandelen en zo is ook L. weer van de partij. Mijn vrouw zal zich vandaag in Minack Theatre amuseren – ze tekent graag  – en op het strand van Porthcurno op ons wachten. De zon schijnt volop, geen wolkje aan de blauwe lucht en een flinke bries om de temperatuur draaglijk te maken: ideaal wandelweertje! We starten met een koffie aan de baai van Sennen Cove. Auto 1 hebben we tevoren gratis geparkeerd op de parking van het Minnack Theatre (de parking van Porthcurno beneden is betalend). Voor auto 2 hebben we opnieuw £4 betaald (in coins aan de automaat).

IMG_8816

IMG_8817

Na de koffie verlaten we Sennen Cove via enkele mooie cottages en het Round House. Eens boven op de steilkust krijgen we weer een prachtig uitzicht over zee en naderen vrij snel de klippen van Land’s End.

IMG_8839

Land’s End

Land’s End is een toeristische trekpleister waar mensen van over de hele wereld met reisbussen naartoe gekard worden; je vindt er dan ook alle faciliteiten, alle mogelijke winkeltjes maar je bent niet verplicht die te bezoeken. Het pad loopt er voorlangs, dicht tegen de klippen. Eigenlijk zijn er door de bezoekersaantallen te veel paden om uit te kiezen maar je zit goed als je dicht bij de kustrand blijft. Op de uitstekende rotspunten hebben zeevogels een toevlucht gezocht.

DSCN3407

We draaien met de zee mee en lopen pal oostelijk, de zon en de stevige wind in het gezicht. Niet ideaal voor foto’s maar o zo mooi die afgronden, die rotspartijen, de lage planten en struiken die in dit ruwe klimaat weten te overleven. Ook het zicht naar het barre binnenland is overweldigend. Dit moet onze allermooiste tocht zijn, terwijl het wandelen zelf een makkie is. In de mooie baai van Nanjizal spot ik opnieuw een zeehond in het water. Uit de wind en vlak voor de steile beklimming vinden we een goeie picknickplek. We zijn niet alleen onderweg vandaag al zal het aantal wandelaars flink afnemen naarmate we verder weglopen van Land’s End.

IMG_8843

IMG_8854

Nadat we de steile kaap beklommen hebben, valt opnieuw op hoe groen de lage struiken afsteken tegen het blauw van de zee. De rotskust is enorm grillig door de oerkrachten van het water. We komen nu gauw bij Porth Loe and het coastguard watchhouse dat we al van ver hadden zien staan. Binnen is een kleine tentoonstelling gewijd aan de plaatselijke zeezoogdieren en de opnames van het kostuumdrama Poldark dat o.a. hier gedraaid werd. Een smal paadje leidt ons van de klip steil naar beneden waar het strand van Porthgwarra op ons wacht (met tearoom). Enkele badgasten genieten van de branding en we verkennen de holle rotsdoorgangen aan het strand.

IMG_8864

IMG_8884

Porthgwarra Beach

Van Porthgwarra gaat het opnieuw steil omhoog tot boven het schitterende zuiderzeestrand van Porth Chapel.

IMG_8896

Porth Chapel Beach

DSCN3495

We blijven hoog boven dit magnifieke zandstrand en beklimmen een laatste klip naar de ingang van het Minack Theatre. Vanaf de ingang heb je ook weer een prachtig zicht over Porthcurno Cove diep beneden.

IMG_8900

Porthcurno Beach

Op de parking wacht mijn vrouw en samen rijden we naar de betaalparking van Porthcurno. Eerst een verfrissing in een plaatselijk Café en dan gaan we op verkenning naar het strand. De branding is woest en het water ijskoud, toch maar niet gaan zwemmen. Dat zal iets voor later zijn. Na een uurtje genieten op het strand gaan we auto 2 ophalen in Sennen Cove en vertrekken naar onze thuisbasis Marazion.

IMG_8905

Besluit: niet zo’n moeilijke wandeling met adembenemende uitzichten vanaf de granieten rotskust. Qua klippengevoel misschien wel de mooiste tocht van allemaal, mede dank zij de zon, de wind en de zee.

DSCN3344

Lees hier: van Porthleven naar Mullion Cove

Mijn Track                               Mijn Album

2 Reacties op “SWCP Sennen Cove – Porthcurno via Land’s End

  1. Pingback: SWCP Pendeen Watch – Sennen Cove | guidowke's wandelblog

  2. Pingback: Seven Days in Cornwall | guidowke's wandelblog

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.