Saar-Hunsrücksteig: Villa Borg Trail

15 augustus 2019
Traumschleifchen Villa Borg Trail, 5 km
Weer: zwaarbewolkt, 21°C
Website: https://www.saar-hunsrueck-steig.de/nl/traumschleifchen/villa-borg-trail
Groep: Tonkliek
Stilte: 4/5

Villa Borg

Even buiten Perl aan de Duits-Frans-Luxemburgse grens (tegenover Schengen) ligt de gereconstrueerde Romeinse Villa Borg, het laatste doel van onze driedaagse in Saarburg. Nadat we vanmorgen uitgecheckt hebben in Hotel Zunftstube in het centrum van Saarburg, zijn we tot hier gekomen voor a) een korte groepswandeling nu het nog droog is en b) een bezoek aan het archeologiepark in de regen…

Saarburg00054De Villa Borg Trail vertrekt rechtover de ingangspoort van de Romeinse Villa Borg. Zoals alle Traumschleifen is ook deze geborduurd op het originele traject van de Saar-Hunsrück-Steig. We zijn hier dus al gepasseerd in 2015 . Over deze makkelijke luswandeling valt niet zo heel veel te vertellen. Ze verloopt grotendeels door een dicht bos en heeft weinig of geen hoogteverschillen. Hier en daar passeert ze langs de rand van een open veld en zowel het begin als het einde verlopen op het hoofdtraject van de SHS. Bij nat weer kunnen de paden best glad zijn zoals ik zelf mocht ondervinden: een pijnlijke uitschuiver op mijn rug, gelukkig vooral met vestimentaire gevolgen. Hieronder enkele sfeerbeelden van de wandeling:

Aan de ingang van Villa Borg vind je een WC maar het loont toch wel de moeite om ook even de archeologische site zelf te bezoeken. Voorbij de entree voert een mooi versierde oprijlaan over een vijver naar de hoofdgebouwen van de gereconstrueerde Romeinse villa. Hier zijn eveneens een horecazaak met beperkt aanbod en toiletten ondergebracht. De reconstructie oogt een beetje kaal en kunstmatig maar het badgedeelte en de keuken konden ons toch wel bekoren. Voor de liefhebbers is er in de overige villagedeeltes een mooie verzameling archeologische vondsten ondergebracht. Reken een klein uurtje voor het bezoek. Hieronder enkele sfeerbeelden van het bezoek:

Deze wandeling en het bezoek waren het sluitstuk van onze driedaagse. Andere hoogtepunten waren een bezoek aan de Klause (kluis) van Kastel-Staadt:

Deze diashow vereist JavaScript.

een bezoek aan Mettlach en het belevingscentrum Villeroy & Boch

Lutwinuskirche Mettlach

Mettlach

een bezoek aan het uitzichtspunt (Saarschleife) Cloef-Atrium en Baumwipfelpfad in Orscholz

een rondwandeling in Saarburg met bezoek aan de burcht (aanbevolen restaurants in Saarburg: Hotel Zunftstube – Hotel-Restaurant Wirtshaus Zum Pferdemarkt)

Track

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.