Wandeling op het Dahner Felsenpfad

Za 11 juli 2020
Dahner Felsenpfad – noordelijke lus
Afstand: 6 km
Wandeltijd: /
Weer: wisselend bewolkt, 22°C
Stilte: 4/5
Website: Dahner Felsenland

Op het Dahner Felsenpfad

Om ook mijn vrouw te laten proeven van het Dahner Felsenland besloten we om een stukje van het bekende Felsenpfad te bewandelen. We vertrekken op parking Im Büttelwoog bij Dahn om in tegenwijzerzin naar de PWV-Hütte im Schneiderfeld (Pfälzer Wanderverein) te wandelen.

Kort na de start

Achtereenvolgens omronden we de Pfaffenfels, Schiller- en Schwalbenfelsen, de Felsenarena waar je doorheen een uiterst smalle doorgang moet en na een lange bospassage de imposante Elwetritschefelsen. Het gaat telkens om indrukwekkende ijzerzandsteenrotsen in hun typische rode kleur zoals ik die al eerder beschreven heb.

Onderaan de Elwetritschefelsen is het niet meer ver naar een bemande wandelhut van de Pfälzer Wanderverein. Hier staat zo’n massa volk – ook grote groepen MTB’ers – aan te schuiven dat het niet veilig voelt. Omdat mijn vrouw genoeg hoogtemeters in de benen heeft, spreken we af dat zij op de parking zal wachten en dat ik de kortste weg naar de auto kies.

Elwetrischefelsen

Via een binnenweg en de afkorting Steinhohl bereik ik in geen tijd opnieuw de parking. Mijn TomTom vindt niet meteen de weg naar de wandelhut. Ik kies ervoor om naar Dahn te rijden, daar de richting Pirmasens te kiezen en jawel, na zo’n 3 km vind ik de toegangsweg naar de hut, midden in de bossen,  voorbij een camping en wat visvijvers. Opgelucht dat we mekaar gevonden hebben, genieten we daarna in een Dahner Café van Kaffee und Kuchen zoals het hoort.

Braut & Bräutigam bij de JH Dahn

Corona-waarschuwing: doe deze tocht momenteel niet in het weekend. Het Felsenpfad is enorm populair (daar is een reden voor) en de paden soms erg smal. De afstandsregels worden niet gerespecteerd, zeker niet aan de Dahner Wanderhütte!!! Grote begeleide groepen onderweg zonder onderlinge afstand en zonder mondkapje. Wij probeerden ze zo goed en zo kwaad mogelijk te ontwijken, tot grote hilariteit van de groepsleiders.

Mijn Track

2 Reacties op “Wandeling op het Dahner Felsenpfad

 1. Hallo Guido !

  Mooi, dat je ook Annette hebt laten proeven van deze prachtige omgeving !
  Ik herinner me van 1965 (!!) een overnachting in de JH van Dahn (met de fiets op weg naar het Zwarte Woud).. We hebben toen ’s avonds ook nog een hele wandeling gemaakt in die omgeving …. en ik ben het nu nog niet vergeten, zo mooi (en soms spectaculair) was het daar !

  Blijf maar wandelend genieten en hou je gezond !

  Bert

  • Dag Bert, tof dat je nog volgt 😉 Ik ga zo gauw mogelijk de foto’s toevoegen; wie weet, herken je nog wel plekken van meer dan 50 jaar geleden 😉 Met de fiets naar het Zwarte Woud; ik weet, jullie waren van geen kleintje vervaard 🙂

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.