Buntpad Dessel

Vr 23 oktober 2020
Knooppuntenwandeling Buntpad Dessel (7,9 km)
Kpt: 1-9-10-15-17-56-57-74-12-72-56-17-59-11-52-1
Weer: wisselend bewolkt met zon, 15°C
Stilte: 3/5

Tot mijn schrik vastgesteld dat ik alleen nog maar op GR 128 onderweg ben; daar moet dringend een stokje, of een hele wandelschoen, voorgestoken worden. Eventjes mijn wandelmaat G. opgepikt en wijlie naar het Campinaplein in Dessel. Mèt mondkapje.

De knooppuntbordjes zijn zeker in het centrum niet allemaal makkelijk te vinden. Terwijl aan de horizon dreigende regenwolken opkomen, begeven we ons naar kp 15.

Hopen dat het droog blijft

Vanaf hier wordt het Buntpad echt mooi. Langs één van de armen van de Witte Nete volgen we een smal avontuurlijk paadje dat de meanders van de beek volgt. Overal groeien paddenstoelen en in een verhoogd talud aan de overkant van de beek zien we de gaten van de oeverzwaluwen.

Aan de grote vlakte bij de Sibelcovijver (witzandwinning) is een boer met zijn tractor water uit de beek aan het trekken. Volgens een vriendelijke man met hond even verderop nog altijd illegaal op dit moment.

Met zicht op de kleurrijke dreef aan de overkant trekken we langs de oevers van de zandwinningsput (aan het zicht onttrokken door hoge gewassen):

Sibelco – zandwinningsput

Aan de overkant van de kleurrijke dreef steken we de baan naar Dessel over en lopen de bossen van Brazelbergen in. Nogal wat jeugdbewegingen hebben hier een heerlijk speelterrein. We steken de baan opnieuw over en volgen de kleurrijke dreef opnieuw tot punt 56.

Als we opnieuw de vlakte oversteken, prijzen we onszelf gelukkig dat het droog gebleven is en genieten van de herfstkleuren aan de overkant.

Onder luid gebulder van de F16’s van Kleine Brogel bereiken we al te vlug de eerste rustige woonwijken van Dessel en even later staan we opnieuw in het verkeersdrukke centrum.

Evenementenkanon van Dessel

In zijn geheel genomen wint het Buntpad geen schoonheidsprijs, tenzij het gedeelte tussen de knooppunten 15 en 59.
Op de terugreis blijkt dat we aan een flinke plensbui ontsnapt zijn.

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.