About

Dit is mijn wandelblog. Wat wil/mag je over mij weten?

(spricht/versteht/can be talked to in : Deutsch, English, Français, Español, Eλληνικα, Nederlands)

Ik hou van “slow is beautiful”, altijd al gedaan. Als kind zat ik met grote ogen aan het venster van de nachttrein van de mutualiteiten naar Leysin of St Moritz terwijl mijn ouders en broers en zusje sliepen. Spannend telkens we het station  van Basel binnenreden. Later verkende ik met klasgenoten per fiets de Ardennen en de Eifel. Ik leerde er mijn toekomstige vrouw kennen en reed met haar in de auto over trage wegen naar het zuiden van Frankrijk, een fantastische vakantie in een tentje… Later begon ik te joggen, maximaal halve marathons maar toch, ik moest er veel voor trainen. Vele jaren en vele kilo’s later heb ik het stappen herontdekt. Wat mij betreft gaat het fietsen soms nog te snel. Zelfs bij het wandelen, ontsnapt er soms leuks aan mijn aandacht.  Na een vliegtuigreis heeft mijn ziel 2 dagen nodig om aan te komen…

Ook culinair is ‘slow beautiful’. Ik hou niet van een snelle hap en het liefst eet ik stoofpotjes en nog liever Zuid-Italiaanse keuken of mediterrane groentekeuken in het algemeen. Ik betreur ook het verdwijnen van de Vlaamse dorpscafé’s. Ik heb me ook vaak gestoord aan stinkende rookgordijnen, zeker als ik iets wou eten, maar dat die café’s gewoon verdwijnen is gewoonweg een spijtige zaak. Hoe vaak kom je als wandelaar met grote dorst in een dorp aan en is er gewoon niks?! Hoe vaak heb ik genoten van onverwachte situaties in zo’n onverwacht café?!?

Beroepsmatig kom ik uit het onderwijs maar ben nu gepensioneerd. Verder hou ik ook van reizen en van vreemde talen.

Privé  heeft het leven zelf aan mijn wandelen een bijkomende therapeutische dimensie gegeven en ik dank mijn vrouwke dat ze mij daarin steunt. Ik zou ze wat graag op elke wandeling meenemen maar de natuur en het lot hebben er anders over beslist.

“Guidowke” : zo noemde mij nonkel Frans toen ik klein was en ik heb mijn nonkel Frans altijd een heel warm hart toegedragen.

Tot slot hoop ik dat de lezers van mijn blog inspiratie mogen vinden om zelf de stapschoenen weer aan te trekken en soortgelijke avonturen te beleven of gewoon plezier hebben aan het lezen.

Advertenties

7 Reacties op “About

  1. Beste, mogen wij toestemming om een foto van het Mechels Broek op te nemen op onze website?

  2. Beste Guido, Ik ben Barbara Dessein, wandelcoördinator bij Grote Routepaden vzw. Wij maken momenteel een wandelgids met 8 ‘treinstappers’, wandelingen van station naar station via GR-paden, oad de tocht Tielen – Turnhout . Ik zag op uw blog dat u een mooie foto hebt van het station van Turnhout. Hebt u deze foto nog in hoge resolutie en zouden we deze mogen gebruiken? Vriendelijke GR-oeten, Barbara Dessein”

  3. I see it now, and I’m following. Looking forward to your next posts!

  4. Very interesting blog, with some great ideas for walks!
    I can’t find your “Follow me” button so that I automatically get news posts.

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s