About

Dit is mijn wandelblog. Wat wil/mag je over mij weten?

(spricht/versteht/can be talked to in : Deutsch, English, Français, Español, Eλληνικα, Nederlands)

Ik hou van “slow is beautiful”, altijd al gedaan. Als kind zat ik met grote ogen aan het venster van de nachttrein van de mutualiteiten naar Leysin of St Moritz terwijl mijn ouders en broers en zusje sliepen. Spannend telkens we het station  van Basel binnenreden. Later verkende ik met klasgenoten per fiets de Ardennen en de Eifel. Ik leerde er mijn toekomstige vrouw kennen en reed met haar in de auto over trage wegen naar het zuiden van Frankrijk, een fantastische vakantie in een tentje… Later begon ik te joggen, maximaal halve marathons maar toch, ik moest er veel voor trainen. Vele jaren en vele kilo’s later heb ik het stappen herontdekt. Wat mij betreft gaat het fietsen soms nog te snel. Zelfs bij het wandelen, ontsnapt er soms leuks aan mijn aandacht.  Na een vliegtuigreis heeft mijn ziel 2 dagen nodig om aan te komen…

Ook culinair is ‘slow beautiful’. Ik hou niet van een snelle hap en het liefst eet ik stoofpotjes en nog liever Zuid-Italiaanse keuken of mediterrane groentekeuken in het algemeen. Ik betreur ook het verdwijnen van de Vlaamse dorpscafé’s. Ik heb me ook vaak gestoord aan stinkende rookgordijnen, zeker als ik iets wou eten, maar dat die café’s gewoon verdwijnen is gewoonweg een spijtige zaak. Hoe vaak kom je als wandelaar met grote dorst in een dorp aan en is er gewoon niks?! Hoe vaak heb ik genoten van onverwachte situaties in zo’n onverwacht café?!?

Beroepsmatig kom ik uit het onderwijs maar ben nu gepensioneerd. Verder hou ik ook van reizen en van vreemde talen.

Privé  heeft het leven zelf aan mijn wandelen een bijkomende therapeutische dimensie gegeven en ik dank mijn vrouwke dat ze mij daarin steunt. Ik zou ze wat graag op elke wandeling meenemen maar de natuur en het lot hebben er anders over beslist.

“Guidowke” : zo noemde mij nonkel Frans toen ik klein was en ik heb mijn nonkel Frans altijd een heel warm hart toegedragen.

Tot slot hoop ik dat de lezers van mijn blog inspiratie mogen vinden om zelf de stapschoenen weer aan te trekken en soortgelijke avonturen te beleven of gewoon plezier hebben aan het lezen.

Belangrijk: de door mij opgetekende tracks waren correct op het moment van opname; wie ze volgt, doet dat volledig op eigen verantwoordelijkheid.

16 Reacties op “About

 1. Hallo Guidowke. Wat een mooie wandelblog heb je. Ik ben een startende blogger en ik vroeg mij af of je dat zag zitten om onze links uit te wisselen en op elkaars blogs plaatsen? Ook ter info, op facebook heb ik een groep gestart “Bloggen over wandelen”. Indien interesse altijd welkom 😉

  Vele wandelgroetjes Cecile

  • Beste Cecile, bedankt voor het compliment en heel veel plezier gewenst met het wandelen en bloggen. Links publiceren doe ik maar heel beperkt en altijd voor eigen gebruik; er zijn er zoveel, moet je weten. Vriendelijke groet,

 2. Dag Guido

  Leuke blog heb je hier.

  Het is misschien handig voor jouw lezers om bij de blogroll een link naar Bibliotrek te plaatsen (https://www.bibliotrek.be/wandelgidsen). Daarop vinden ze duizenden wandelkaarten en -gidsen voor binnen- en buitenland.

  • Beste, ik ga je reactie en link hier laten staan voor de lezers. Mijn blog zelf wil ik advertentievrij houden in de wetenschap dat WordPress zelf advertenties bij de inhoud zet als tegenprestatie voor de/het gratis blog.

 3. Beste Guido, ik ben vandaag voor de eerste keer op U site terecht gekomen, ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat mooi dat U zoveel wandelingen hebt gemaakt, maar ook zelfs zo mooi beschreven, en dan de fotoos nog. geweldig. Ter zijner tijd zal ik wellicht een Gpx-track nemen van U site om zelf te stappen, ben momenteel bezig in de buurt en rondom Stoumont. Veel succes met U blog

 4. Geachte, Ik ben Andrea Michaelis, medewerkster van het Toeristisch Agentschat Oost-België. Wij realiseren momenteel een panarambord voor het dorp Holzheim (gemeente Büllingen) in België. Ik zag op de website http://www.eifelgids.nl/schneifel.html dat u een mooie foto hebt van de Schneifel (D). Hebt u deze foto nog in hoge resolutie en zouden we deze mogen gebruiken? Vele groeten, Andrea Michaelis

  • Hallo Andrea, zu meiner Überraschung sehe ich das Foto von mir auf der Website; die Quelle wird zwar erwähnt, aber ich kann mich nicht erinnern (werde ich alt?)… Ich kann mich auch an das Foto nicht erinnern, aber werde mich auf die Suche machen in meiner riesigen Fotodatei; erkennen Sie zufällig, wo in der Eifel das Foto gemacht wurde? (das würde das Suchen erleichtern). LG, Guido

   • Hallo,
    vielen Dank für Ihre Rückmeldung. Leider bin ich auf deutscher Seite nicht so ortskundig und weiß nicht, wo das Foto erstellt worden ist. Mir geht es im Prinzip nur darum eine schöne Aufnahme vom Höhenzug der Schneifel bei gutem Wetter zu finden. Ich danke Ihnen vielmals im Voraus für Ihre Unterstützung.
    Viele Grüße aus Ostbelgien,
    Andrea Michaelis

   • PS: Auf dieser Seite hatte ich das Bild gefunden: https://www.eifelgids.nl/schneifel.html

    • Ich suche nun vergebens mehr als eine Stunde in meinem Archiv; am besten Sie fragen Eifelgids, wo sie das Foto genau entdeckt haben; ohne Angaben ist es mir leider nicht möglich, das Bild zu finden. Tut mir Leid.

     • Andrea Michaeis

      Herzlichen Dank für Ihre Bemühungen. Ich habe “Eifelgids” vergangene Woche bereits eine E-Mail geschickt. Sollte ich eine Rückmeldung erhalten, werde ich mich nochmals bei Ihnen melden. Es tut mir leid, dass Sie Zeit mit der Suche verloren haben.
      Sonnige Grüße aus Ostbelgien,
      Andrea Michaelis

 5. Beste, mogen wij toestemming om een foto van het Mechels Broek op te nemen op onze website?

 6. Beste Guido, Ik ben Barbara Dessein, wandelcoördinator bij Grote Routepaden vzw. Wij maken momenteel een wandelgids met 8 ‘treinstappers’, wandelingen van station naar station via GR-paden, oad de tocht Tielen – Turnhout . Ik zag op uw blog dat u een mooie foto hebt van het station van Turnhout. Hebt u deze foto nog in hoge resolutie en zouden we deze mogen gebruiken? Vriendelijke GR-oeten, Barbara Dessein”

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.