Natuurwandeling Arendonk

Datum: za 22 sep 2018
Natuurwandeling Arendonk: 9,3 km
Knooppuntenwandeling
Startpunt: Parking Gemeentelijk Zwembad
Weer: zwaarbewolkt met regenbui, 16°C
Stilte: 4/5

IMG_9797

Langs de Wamp in het Goorken

Getest en goed bevonden. Een van de kandidaten voor Wandeling van het Jaar van de provincie Antwerpen was deze Natuurwandeling. Ik vond dat het tijd was voor één van onze Proud Daddy Walks, deze keer zelfs met de 2 zonen. Allebei hebben ze intussen het wandelvirus van papa overgenomen en ze trekken er regelmatig samen op uit voor een tocht langs wandelknooppunten.

Ook deze tocht verloopt langs knooppunten, van het groene hart van Arendonk richting Kanaal Dessel-Schoten en terug in een mooie lus. Daarbij passeert de route natuurgebied Het Goorken, een laaggelegen moerasgebied. Vanop de uitkijktoren valt niet veel te zien.

Het pad volgt de Wamp tot aan het Kanaal Dessel-Schoten. Zuidwaarts gaat het langs het kanaal tot voorbij een zwaaikom; aan de oprit van een brug ligt de gezellige taverne ’t Paradijs, zowat halverwege. Toen wij er passeerden, vertoefden er heel veel Nederlanderse fietsers – de landsgrens is dan ook vlakbij. Helaas voor mij vinden de 2 zonen zo’n horecazaak voorlopig niks; daar heb ik nog werk. Langs de Biezen en de Watering gaat het terug naar Arendonk aan de andere kant van het Goorken. Regelmatig zie je daarbij de roodwitte tekens van het Sniederspad. Tenslotte loop je door kerkpaadjes en achtertuintjes naar het vertrekpunt.

Zwaaikom Kanaal Dessel-Schoten

Kunst in de natuur

 

Mijn Track

4 Reacties op “Natuurwandeling Arendonk

  1. Het zag er goed uit deze kleine gezinswandeling 😉

  2. Finde ich immer wieder schön zu lesen, wenn Du mit Deinem Sohn/ Söhnen unterwegs bist. Echt klasse!

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.