SWCP Mullion Cove to Lizard Point

Stage – Mullion Cove to Lizard Point via Kynance Cove
Afstand: 12,5 km –  (↑  447 HM & ↓ 419 vlgs Basecamp – ↑ 397 m vlgs Southwestcoastpath.org ) – gemakkelijk
Wandeltijd: / (swimming at Kynance Cove)
Weer: zonnig, warm, 27°C, bries uit het oosten
Stilte: 5/5
Website South West Coast Path
Team: Georges, Guido, Liliane

Looking at Gew Graze Bay

Overlooking Gew Graze Cove

Over de voorbereiding en het verloop van onze wandelvakantie in Cornwall, nuttige tips enz. lees je hier.

Onze laatste wandeldag – morgen rijden we naar Weston-super-Mare in Somerset – wordt allicht een topper. Auto 1 wordt geparkeerd aan Lizard Point (£ 4) en auto 2 bijna gratis nabij Mullion Cove. Het is nog stil in het kleine haventje. Een groepje jongeren krijgt instructies voor een kanotocht op zee; we zullen ze later van boven zien ronddobberen. Zelf drinken we een (bedenkelijke) koffie in de tearoom bij de bootjes – heel vriendelijke bediening trouwens.

Mullion Cove port

De dag begint zoals gewoonlijk met een steile klim tot boven op de klippen. Fantastisch uitzicht op het haventje van hierboven. Opnieuw schitterend zomerweer met vandaag gelukkig meer wind dan gisteren. In tegenstelling tot gisteren zijn de klippen opnieuw flink hoger. We passeren Parc Bean Cove en lopen over hoog gelegen grasland naar de kloof van Gew Graze waar we picknicken.

IMG_8967

Een steile klim brengt ons opnieuw naar boven waar we nu een fantastisch zicht krijgen op de rotsen van Kynance Cove. De oh’s en de ah’s zijn niet uit de lucht en ik verheug me op het weerzien met mijn vrouw die we vanmorgen op de parking aldaar gedropt hebben.

Kynance Cove

Kynance cove and car park

Over een brede weide, bijna een alm, dalen we af naar de stranden van Kynance Cove. Aan de weerkaatsing van de zon op de vele auto’s boven te zien, zullen we niet alleen zijn. Het is gelukkig laag tij en wanneer we met onze wandelstokken en -schoenen door het mulle zand langs de badgasten trekken, lijken we toch wel een beetje out-of-place. Mijn vrouw is nergens te bespeuren op de zandstroken tussen de rotsen, dus terug naar het Café en jawel, daarboven ligt ze op één van de ligstoelen met zicht op zee.

Kynance Cove

DSCN3708

In het café bestellen we wat lekkers (voor mij een overmaatse cornish pasty en een biertje) en dan trekken we het strand op voor een flinke zwempartij. Het landschap en het weer mogen dan zuiders aandoen, het is toch even naar adem happen in het koude water. Maar alles went en vanuit de zee zijn de rotsformaties dubbel mooi. Dan zeggen we gedag tegen mijn vrouw – we pikken haar straks boven aan de parking op – en klimmen opnieuw tot boven op de klippen.

Pentreath Beach

Diep onder ons ligt nog het moeilijk toegankelijke Pentreath beach maar sneller dan verwacht bereiken we Lizard Point, het zuidelijkste stukje Engeland. Met elke stap ben ik me ervan bewust dat deze prachtige wandelvakantie haar einde nadert. Ik zuig de zeelucht tot in de diepste vezels van mijn lijf en geniet heel bewust van het uitzicht over de blauwe oceaan. We ronden de kaap en  dalen en klimmen voorbij het Polpeor Café (veel toeristen hier) naar het Lizard Lighthouse en jeugdherberg. Dan verlaten we definitief het pad, met spijt in het hart, en trekken richting parking.

Lizard Point

Aan Kynance Cove pikken we mijn vrouw op en dan gaat het voor de laatste keer terug naar Marazion, onze uitvalsbasis. Vanavond gaan we nog eens lekker uit eten in de Cutty Sark (Marazion Hotel) waar we een tafel gereserveerd hebben; het is Friday night, weet je. Vreemd, in die hele week ben ik er niet toe gekomen bij ebbe het pad naar St Michael’s Mount over te steken. Ach ja, sommige dingen zijn het mooist vanop afstand. Zou het morgen druk zijn op de A30?

Seals

Seals

 

Mijn Track                                                    Mijn Album

2 Reacties op “SWCP Mullion Cove to Lizard Point

  1. Pingback: SWCP From Porthleven to Mullion Cove | guidowke's wandelblog

  2. Pingback: Seven Days in Cornwall | guidowke's wandelblog

Geef een reactie - Freue mich auf Kommentar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.